Contact
0764.00.80.90
Sună Whatsapp

Din culisele videochatului: 5 semnale ca ai de-a face cu un studio neserios

25 05 2019

Castiguri fabuloase, program flexibil si bonusuri motivante – suna extrem de tentant sa lucrezi in videochat, corect? Ofertele de angajari in videochat atrag ca un magnet mii de doritoare care vor sa activeze in acest domeniu tocmai datorita acestor beneficii. In fapt, nu toate studiourile de videochat ofera facilitatile pe care le-am mentionat mai devreme; ba chiar mai mult decat atat, intr-un studio neprofesionist te poti confrunta cu o multime de nereguli.

Daca nu iti doresti sa ai parte de surprize neplacute din partea angajatorilor din nisa videochatului, afla care sunt cele 5 semnale ca ai de-a face cu un studio neserios.

1.  Localizarea “ferita” a studioului

De multe ori, iti poti da seama despre profesionalismul unui studio de videochat inca din faza de selectie a anunturilor de joburi sau de la primul interviu. Conteaza foarte mult modul in care informatiile sunt expuse in oferta de angajare si, mai mult decat atat, care este experienta interviului initial. Pentru a depista un studio de videochat care nu iti va oferi nici pe departe ceea ce iti promite, acorda atentie unui detaliu important: localizarea acestuia. De regula, studiourile care functioneaza ilegal sau care nu ofera profesionalism sunt localizate pe stradute laturalice si in locatii ascunse de ochii tracatorilor.

In schimb, studiourile serioase iti vor comunica de la inceput adresa exacta, localizata de cele mai multe ori, in zone foarte vizibile si usor accesibile. De exemplu, pe noi ne poti gasi intr-o zona ultracentrala a capitalei, vis-a-vis de mall Vitan, intr-o cladire cu personalitate.

Vrei sa castigi peste 5000$ pe luna?
Aplica acum! Interviu online

2.  Anunturi de angajare fara detalii specifice

Un studio profesionist de videochat poate fi remarcat usor din multimea de oferte de job disponibile. Anuntul de angajare va cuprinde suficiente informaii despre activitatea din cadrul studioului, despre modul de acordare al veniturilor lunare, poate chiar si imagini din locatie. De cealalta parte a barierei se afla studiourile care dau dovada de lipsa de profesionalism, pe care, de asemenea le poti identifica dupa calitatea si cantitatea detaliilor oferite in anuntul de recrutare.

3.  Forma de colaborare incerta

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont in alegerea unui studio de videochat in care sa activezi este forma de colaborare propusa. Exista multe studiouri in care ai putea intalni diverse practici inselatoare, prezentate, insa, intr-o maniera foarte atractiva. Niciodata nu ar trebui sa semnezi un contract cu un studio de live entertaiment care nu ofera informatii complete ori care furnizeaza detalii contradictorii. De asemenea, acorda atentie modului in care sunt formulate clauzele contractuale; studiourile neprofesioniste vor face referire la penalizari sau sanctiuni eventuale in cazul in care nu vei atinge un anumit target de incasari. In acelasi timp, asigura-te ca lucrezi pe baza unui contract individual de munca, evitand colaborarile pe baza de drepturi de autor.

4.  Promisiunea unor sume de bani in avans

Studiourile neserioase apeleaza la o multime de tactici inselatoare pentru a le atrage pe fetele interesate de un job in domeniu. De aceea, in majoritatea cazurilor, acestea promit sume de bani oferite in avans, inca din prima zi de lucru. Nu de putine ori, studiourile percep chiar viitoarelor modele bani in avans, sub pretextul acoperirii unor cheltuieli de angajare. Acest lucru nu este valabil, desigur, in cazul studiourilor cu pretentii, care iti vor expune inca de la inceput si intr-o maniera cat se poate de transparenta, conditiile si beneficiile de lucru.

5.  Absenta personalului de asistenta

Pentru a face distinctia intre un studio de videochat de care este mai bine sa fugi si unul care iti va oferi, intr-adevar, beneficiile promise, observa cu atentie modul in care se desfasoara lucrurile atunci cand vizitezi pentru prima data locatia. Absenta personalului de asistenta (respectiv a trainerilor, a echipei de suport tehnic si chiar a personalului de curatenie) este un semn clar ca studioul in care te afli nu este, cel mai probabil, unul profesionist. Asadar, este mai bine sa continui cautarile pana ce vei gasi un angajator potrivit.

Interviu: Despre videochat cu un model de videochat

O noua victorie pentru Glamour Studio: Suntem, oficial, cel mai bun studio din Europa!

Beneficii la angajare

Castiguri fabuloase: 5000 $ lunar
Bani pentru operatii estetice
Sedinte foto profesionale
Finantare pentru casa ta
Vezi toate beneficiile
Interviu online Aplica la job!